skip to Main Content
mail veba

Waarom stijgen de energieprijzen alsmaar door? Ik ga steeds meer betalen!

De prijs van CO2 is de laatste weken met maar liefst tweehonderd procent gestegen en dat is ook te merken aan de energie- en gasprijs. Maar wat is de oorzaak van deze prijsstijging? Wij leggen het uit in onze nieuwe blog.

De prijs van CO2-emissierechten is enorm gestegen. Waarbij deze aan het begin van het jaar circa €8,- per ton waren zijn deze nu gestegen naar circa €25,- per ton CO2. Deze verhoging is van invloed op uw energieprijs. De €7,- aan het begin van het jaar was voor circa 0,5 cent van invloed op deze prijs maar door de prijsstijging is deze nu voor 1,5 cent van invloed.

Elektriciteit

Door de doorgevoerde verhoging is de prijs van elektriciteit gestegen tot €63,- per megawattuur. Alle ontwikkelingen omtrent de CO2-rechten en de hogere gas- kolenprijs zorgen voor de verhoging van de elektriciteitsprijzen. De prijs van elektriciteit is gebaseerd op vraag en aanbod en de warme zomer in Europa heeft hier veel invloed op gehad. Door de warmte werd er meer elektriciteit verbruikt door bijv. airco’s.

Positieve invloed

De grootste reden voor de prijsstijging is dat de productie van grijze stroom kunstmatig duurder wordt gemaakt. Maar toch… heeft dit voor u niet alleen negatieve gevolgen. De prijsstijging heeft als positief gevolg dat een investering in duurzame energie voor u rendabeler wordt. Een investering in zonnepanelen of het vastzetten van uw energiecontract voor langere tijd voorkomt dat u de komende jaren nog meer voor uw stroom en gas gaat betalen.

Meer informatie?

Wilt u meer weten over de ontwikkelingen in de energiemarkt of een vrijblijvend adviesgesprek voor uw situatie? Neem contact met ons op.

Bron: Energiemonitor september 2018 – ABN AMRO

Vrijblijvend advies?

Wilt u weten of wij iets voor u kunnen betekenen? Vul onderstaand formulier in dan nemen wij contact met u op!

    ×Close search
    Zoeken