skip to Main Content
mail veba

Ik wil zonnepanelen gaan plaatsen, maar wat leveren mij deze zonnepanelen op?

De opkomst van zonnepanelen is niet meer te stoppen. Steeds vaker zien we zonnepanelen op daken van huizen, schuren en zelfs volledige stukken grond worden voorzien van zonnepanelen. Maar wat is het rendement van zonnepanelen? En waar moet u rekening mee houden bij de plaatsing van zonnepanelen? In deze blog leggen wij dit graag uit.

Rendement van zonnepanelen

Het rendement van zonnepanelen is afhankelijk van veel verschillende factoren. Natuurlijk is de kwaliteit van het zonnepaneel van groot belang. De ligging van de zonnepanelen speelt hierin een grote rol net als de hoek waaronder de zonnepanelen worden geplaatst. Daarnaast is ook de leeftijd van belang, hoe ouder de panelen hoe lager het rendement voor u zal zijn.

Prijs van zonnepanelen

Een belangrijk onderdeel als het gaat om het berekenen van het rendement is de prijs van de zonnepanelen. Des te hoger de aanschafwaarde van uw zonnepanelen, des te hoger de opbrengst moet zijn op uw investering. Houdt hierbij ook rekening met de verwachte levensduur van de panelen. Dit hangt vaak samen met kwalitatief goede, en meestal daarom ook duurdere zonnepanelen.

Aantal zonuren

Het is wellicht een open deur. Maar ook het aantal zonuren per jaar is van belang voor het rendement van de zonnepanelen. Daarnaast maakt het hierbij natuurlijk ook nog een verschil wat voor soort zonnepanelen u aanschaft. Er zijn merken zonnepanelen die duidelijk meer rendement opleveren dan andere merken. Neem dit ook mee in de berekening van het rendement van uw zonnepanelen. Heeft u hulp nodig? Onze adviseurs staat voor u klaar om u te voorzien van advies.

Plaatsing van de zonnepanelen

In de ideale hoek geplaatst leveren zonnepanelen het hoogste rendement. De ideale hellingshoek is in Nederland zo’n 35 tot 36 graden. Bij een hellingshoek tussen de 15 en 60 graden is het rendement overigens slechts 5% lager. Voor de ideale positionering kunt u 5 graden ten westen van het zuiden aanhouden. Indien dit niet haalbaar is zal uw rendement overigens slechts enkele procenten lager zijn. Mits het geplaatst is tussen zuidoost en zuidwest.

Veba Energieservice biedt met de dienst ‘Veba Zonnestroom’¬†totaalpakketten als het gaat om zonnepanelen. Kwalitatieve zonnepanelen van LG en vakkundige plaatsing door een specialist zorgt ervoor dat u binnenkort ook kunt genieten van zelf opgewekte zonne-energie. Wilt u meer informatie over Veba Zonnestroom of zien met welke zonnepanelen wij werken? Of onze diensten in Apeldoorn? Bekijk onze speciale zonnestroom pagina.

Vragen over zonnepanelen?

Heeft u een vraag over zonnepanelen of zonne-energie? Of kunnen wij iets anders voor u betekenen? Vul onderstaand formulier in dan nemen wij contact met u op!

    ×Close search
    Zoeken